Grundal.dk
Forside > Modeltog > Udstillinger mv > Modellbauwelt i Hamburg 2006

Modellbauwelt i Hamburg 2006

25. november 2006 kørte jeg med Marcus til Hamburg for at besøge Modellbauwelt. Der var en del at se, her er nogle billeder.

Det første anlæg vi så var et H0 anlæg med italiensk forbillede.

Banen var ikke særlig stor, men den emmede af italiensk hygge - vi kunne næsten høre cikaderne og lugte pizzabageren :-)

Modellbauwelt er også andet end tog, her er en model af USS Nimitz.

En englænder deltog med et lille men flot detaljeret anlæg som forestillede en sønderbombet tysk by lige efter anden verdenskrig. Modig mand at stille op med det i Hamburg...

Et stort areal i hallen var tilegnet radiostyrede biler, lastbiler, gaffeltrucks mv. Marcus brugte en del tid med at kigge på dem.

Lastbilerne havde alle detaljer med...

Miniatur Wunderland var der selvfølgelig også med en stand. De havde en børnekonkurrence hvor deltagerne to af gangen mod hinanden skulle samle en skinneoval og køre et tog én omgang forlæns og baglæns på banen.

Marcus skulle selvfølgelig deltage...

Det var tydeligt han er arveligt belastet med en far som er ansat i Banedanmark. Det gik lynhurtigt med at samle skinneovalen. Derimod var han længe om at få det rullende materiel rigtigt på sporet.

Men det lykkedes og kampen endte uafgjort. De vandt derfor begge to VIP-biletter til Miniatur Wunderland.

Der var også et anlæg i spor N. N-Bahnfreunde Nord kom med et modulanlæg som bla omfattede en tillempet model af det gamle maskindepot i Hamburg Altona.

Oversigt over maskindepotet.

Der var også et hollandsk anlæg, Poldermodel med en lille sidebane.

Hjemturen var med Pragekspressen mod Århus. Den tjekkiske spisevogn skulle selvfølgelig prøves af.